Welkom bij AutoMaatje Nuenen
 

Hoe werkt het?

Wilt u naar de kapper, op familiebezoek, winkelen in de buurt of heeft u een afspraak in het ziekenhuis of bij de fysiotherapeut?  Wilt u graag een keer naar een vriend(in), een dagje uit of naar een evenement? Onze vrijwilliger vervoert en begeleidt u met zijn/haar eigen auto. ANWB AutoMaatje biedt ritten binnen Nuenen aan maar ook lange ritten zijn mogelijk mits er een vrijwilliger bereid is om deze op zich te nemen. ANWB AutoMaatje is een vrijwillige vervoersservice, wij kunnen geen vervoer garanderen maar zetten ons in om voor iedere aanvraag een passende oplossing te vinden.


Wat kost het?

Voor de service van ANWB AutoMaatje Nuenen betaalt u:

  1.  €1,05 (tarief 2023) voor de afstand tussen uw woonadres en het woonadres van de vrijwilliger
  2. een onkostenvergoeding van €0,35 per km (tarief 2023) aan uw chauffeur voor alle overige kilometers
  3. eventuele parkeerkosten

Aanmelden

Tijdens de openingstijden kunt uw verzoek, tot aanmelding als deelnemer, telefonisch doen via (040) 711 44 62. Buiten de openingstijden kunt u gebruik maken van het contactformulier

Wij nemen daarna contact met u op om een afspraak te maken voor een intakegesprek waarin we nagaan of u tot de doelgroep behoort en ingeschreven kunt worden.


Gebruik maken van ANWB AutoMaatje

Heeft u, na uw aanmelding, vervoer nodig? Vraag dit dan ruim van tevoren aan (zie het schema verder op deze pagina). Hoe eerder u een aanvraag doet hoe groter de kans dat er een vrijwilliger beschikbaar is. U leest hier hoe u een rit kunt aanvragen. 

Na ontvangst van uw aanvraag zoeken de planners een vrijwilliger uit de groep chauffeurs. Ongeveer 1-2 werkdagen voordat de rit plaatsvindt belt één van de planners u met de gegevens van de rit: welke vrijwilliger gaat met u mee en wat zijn de geschatte kosten van de rit.
Op het afgesproken moment staat de vrijwilliger voor de deur. Bij een kort uitje zal deze vaak bij u blijven. Zit er veel tijd tussen heen- en terugrit? Meld dit bij het maken van de afspraak, er wordt dan een aparte terugreis gepland.

Betaling
U kunt de vergoeding rechtstreeks aan de vrijwilliger betalen. Is dat lastig dan bieden wij u de mogelijkheid om te betalen middels het storten van een voorschot. Klik hier om te lezen hoe dat werkt.

Ruim van tevoren aanvragen, wat houdt dat in?

  • Op maandag kunt u ritten aanvragen voor de eerstvolgende donderdag of later
  • Op dinsdag kunt u ritten aanvragen voor de eerstvolgende vrijdag of later
  • Op woensdag kunt u ritten aanvragen voor de eerstvolgende zaterdag of later
  • Op donderdag kunt u ritten aanvragen voor de eerstvolgende dinsdag of later
  • Op vrijdag kunt u ritten aanvragen voor de eerstvolgende woensdag of later
  • Ritaanvragen op zaterdag en zondag worden beschouwd als een ritaanvraag op maandag en zijn dus mogelijk voor de eerstvolgende donderdag of later

U mag uw ritten ook enkele weken vooraf aanvragen, dat maakt het plannen makkelijker. 

Klik hier om direct een rit aan te vragen, let op dit is alleen mogelijk voor geregistreerde deelnemers


 
E-mailen
Bellen